Pravila zasebnosti in piškotki

  • 22. decembra, 2020

Spremenjeni Zakon o elektronskih komunikacijah (Uradni list št. 109/2012; v nadaljevanju ZEKom-1), ki je začel veljati v začetku leta 2013, je prinesel nova pravila glede uporabe piškotkov in podobnih tehnologij za shranjevanje informacij ali dostop do informacij, shranjenih na računalniku ali mobilni napravi uporabnika. Piškotni niso nič novega, zakon je posegel zgolj v način obveščanja in soglasja uporabnikov spletne strani glede njihove uporabe.

KAJ JE PIŠKOTEK?

Naša spletna stran lahko v brskalnik vašega računalnika odloži tako imenovani »piškotek«. Piškotki so majhne besedilne datoteke, ki nam dajejo podatke o tem, kolikokrat posameznik obišče našo stran in kaj ga zanima v teh obiskih. Piškotki sami ne vsebujejo nobenih podatkov, ki bi omogočali identifikacijo posameznika, če pa nam te podatke posredujete sami, na primer z registracijo, se ti lahko povežejo s podatki, ki so shranjeni v piškotku.

Vedno imate možnost, da piškotke sprejmete ali zavrnete. Večina spletnih brskalnikov samodejno sprejme piškotke, kar lahko spremenite v nastavitvah tako, da računalnik piškotke zavrne ali pa da prejmete opozorilo, preden se piškotek shrani.

Za informacije o nastavitvah in izbrisu piškotkov kliknite na ime vašega brskalnika:

Uporaba piškotkov na naši spletni strani

Naša spletna stran uporablja piškotke, zato, da lahko izključno za lastne potrebe, razločujemo med obiskovalci in štejemo njihovo število in tako izboljšujemo delovanje strani. V ta namen uporabljamo najbolj razširjeno orodje Google Analytics, ki namesti svoje piškotke za statistične informacije o obisku spletnega mesta.

Uporabljamo tudi t.i. sejni piškotek, ki beleži, da ste prijavljeni v e-izobraževanje.

Varovanje vaših osebnih podatkov

Vaše osebne podatke zajemamo na kontaktnih obrazcih za prijavo oz. povpraševanje. Podatke uporabljamo samo za komunikacijo v zvezi s povpraševanjem oz. prijavo na e-izobraževanje. Če označite, da želite prejemati naše e-novice, vaš e-mail naslov shranimo na našo listo naročnikov in vam občasno pošiljamo e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.

Če želite, da izbrišemo vse vaše podatke, nam lahko kadarkoli pišete na info@e-diabetes.si.

Bodite prvi obveščeni o novostih

E-novice

Hvala za prijavo.

{{ errors.first('name') }}
{{ errors.first('email') }}
{{ errors.first('agreement') }}